top of page

DOEN-methode

Bij de begeleiding gebruik ik een methode die ik zelf heb ontwikkeld en de DOEN-methode heb genoemd. DOEN staat voor, Doelen stellen, het Overwinnen van angsten, Ervaren dat het anders kan en Nu beginnen. 

Deze methode heb ik opgebouwd uit verschillende methodieken: 
 
     Acceptance and Commitment Therapy (ACT) 

      Trauma therapie (EFT)
       Systemisch werk
       NLP 
      Voice Dialoque
      Exposure oefeningen
      Cognitieve gesprekstechnieken
      Speelscoachen

      Rouwverwerking

         

j6.jpg

Deze methodieken combineer ik en vul ik aan met mijn ervaringsdeskundigheid.  Daarnaast help ik je ook bij eventuele praktische problemen die je herstel in de weg staan. Elk traject is maatwerk en volledig afgestemd op jou. Belangrijk onderdeel van deze methode is dat alles wat tijdens de sessies wordt besproken  meteen kan worden uitgevoerd in de dagelijkse praktijk.Het is een praktische aanpak gericht op activering.

De oefeningen die tijdens de sessies worden ingezet maken deel uit van een stappenplan, waarin wij samen onderzoeken wat jou op dat moment het beste helpt. Je voert de oefeningen dagelijks uit, waardoor kleine en grotere succeservaringen ontstaan en je steeds meer leert op jezelf te vertrouwen. Je zult merken dat je snel weer dingen oppakt die je lang niet had aangedurfd. Je krijgt stap voor stap weer regie over je leven.

bottom of page